Instagram Puzzle Feed

Wat is een Instagram Puzzle Feed?

Of je nu een bedrijf runt samen met jouw droomteam of dat je jouw skills aanbiedt als zzp’er, je Instagram account is een belangrijk onderdeel van jouw digitale visitekaartje en verdient daarom jouw aandacht! Met Instagram kun je meer dan alleen jouw boodschap de wereld insturen, je kunt jouw brand story visualiseren. Écht laten zien waar jij goed in bent en een gevoel neerzetten in beeld. Met ruim 5 miljoen Nederlanders die actief zijn op de gram is het natuurlijk wel een uitdaging om jouw account er uit te laten springen... Maar er zijn opties, waarvan één in het bijzonder: make it eye-candy. Creëer een Instagram Puzzle Feed!


Een aantrekkelijke feed dat wil je!

Net als een echte Ravensburger bestaat een Instagram Puzzle Feed ook uit elementen die in elkaar passen en samen een mooi geheel vormen. Je hebt vast wel eens gehoord van Instagram Aesthetics, waarbij de focus dus ligt op hoe jouw feed er als totaalplaatje uitziet. Houd in je achterhoofd dat nieuwe bezoekers van jouw Insta landen op jouw feed en pas doorklikken op een specifieke post als ze ‘m aantrekkelijk vinden. Het oog wilt ook wat, dus make it saucy.


Waaruit bestaat een Instagram Puzzle Feed?

Een Instagram Puzzle feed maak je per rij van 3, zodat de posts lekker in elkaar overvloeien. Er zijn online templates te koop, maar als je handig bent met design tools kun je natuurlijk ook zelf een ontwerp maken. Hoe je dit precies doet is another story to tell en deel ik later met jullie. Als je gebruik gaat maken van een bestaand template kom je al snel uit op een ontwerp van 18 rijen. Het ontwerp bevat altijd een duidelijk kleuren palette waarmee je jouw huisstijl helemaal kunt doorvoeren op jouw Instagram account. Helder gebruik van verschillende fonts zorgen ervoor dat je een goed onderscheid kunt maken tussen titels en begeleidende copy. De foto’s of illustraties die worden gebruikt in een Puzzle Feed zijn uiteraard ook van belang en maken of breken het uiteindelijke ontwerp.


Heb jij al een puzzle feed gekocht of zelfs eentje gemaakt? Dan wil je deze natuurlijk opknippen in mooie gelijke delen. Gebruik onze gratis Instagram Grid Creator en knip jouw bestand op in 9, 12 of 15 tegels.